18-06-12

Personal | What to do with clothes you never wear ?

Hoi iedereen!
Oh god, ik heb een schrikwekkende ontdekking gedaan. Meestal lees ik in tijdschriften over dit probleem en dan dacht ik altijd: 'Nah, dat heb ik ook wel een beetje, maar zó erg valt wel mee. ' Totdat ik een ideetje kreeg voor een artikel en eens flink in mijn kledingkast ging snuffelen. Jullie denken nu misschien wel: 'Ja maar wát is nu precies het probleem?' Nou, het zit als volgt: Tijdens het kleren uitzoeken dacht ik bij mezelf: 'Hoe kan het nou dat ik maar zó weinig verschillende (&leuke) dingetjes kan vinden terwijl m'n hele kast overvol is met kleren... '. Ja, het probleem is dus dat ik ongeveer (no joke) 3/5 wat in mijn kast hangt niet aandoe. Of hoogstens 1 keer in de 2 maanden. Zó erg had ik het nooit voorspeld (of nog nooit eerder gehad). Op mijn kledingrek hang ik al mijn leuke kleren en zelf daarvan telde ik dat ik ong. 20 dingen van de 34 niet aan deed. Dit is toch bijna ernstig of niet ? :O. Meestal heb ik weinig tijd om uitgebreid iets uit te zoeken ('s ochtends) en kom ik vaak terug op dezelfde dingen, al probeer ik nog afwisselend te zijn. ( Niet 2 keer in de week hetzelfde kledingstuk), maar ik besef me nu dat ik echt wel meer tijd moet gaan steken in het leuk combineren van bepaalde dingen, in plaats van het gewoon laten hangen of het weggooien. Dit is dan ook mijn missie voor de vakantie.


Nu we het over dit onderwerp hebben, leek het me leuk hier foto's te laten zien van gedeeltes van mijn kleren zodat jullie kunnen zien wat ik niet meer aandoe en om voor iedereen met hetzelfde probleem een paar tips te geven ! Benieuwd? Klik op read more...

Zo zien mijn kleren eruit naast elkaar opgehangen op het 'hanggedeelte'. Hier hingen veel dingen die even opnieuw bekeken moesten worden.

Ook deze gedeeltes (legkleding en sjaals) verdienen wat extra aandacht... bij de sjaals draag ik er nog maar 2 van ( van de 7 ?) en over de legkleding zal ik maar niet beginnen. Gelukkig draag ik wel bijna al mijn broeken, wat dan wel weer een kleine geruststelling is.

Ik heb bij het hanggedeelte de dingen die ik vaak droeg en de dingen die ik bijna niet droeg
apart gehangen. Dit wat je op de foto hierboven ziet, draag ik wel regelmatig 

(en een aantal kleren die in de was zaten)...
... en wat je hier ziet draag ik véél minder. Hiertussen hangen ook de winterkleren.

Misschien herkennen jullie dit probleem wel, misschien ook niet, of hebben jullie het nog niet door (zoals ik had). Misschien zijn er nog wel meer oplossingen na het 'gelijk weggooien' van je kleding. Hier heb ik wat tips voor jullie:

Tip 1. Neem ten eerste 1 dag om alles goed door te kijken. Welke dingen zijn gewoon op dit moment niet meer draagbaar (bv. winterkleding in de zomer), welke dingen zijn écht niet leuk meer, en ten slotte: welke kledingstukken verdienen meer aandacht.


Tip 2. Maak verschillende stapeltjes, een voor die die echt weg kunnen, een voor je kleren waarmee je nog wat outfits gaat proberen te maken, en een stapel voor kleren die een 'make-over' verdienen, lekker creatief.


Tip 3. Maak de outfits met de kleren op de 'probeer stapel'. Wedden dat er nog een leuke combinatie kan ontstaan ? Maak een foto van de outfits die je wilt onthouden, zodat je ze niet weer vergeet en vervolgens weer niet weet wat je met je kleren moet doen.

Tip 4. Alle kleren die weg kunnen, doe je in een tas/doos, en je nodigt een keer je vriendinnen uit. Zij kunnen dan dingen uitzoeken, dan maak je ook nog eens een ander blij.

Oke, ik moet toegeven dat deze post vrij ingewikkeld is, (vanalles door elkaar) en dat er natuurlijk ook nog wat van mijn leukste kleren in de was zaten. Maar ik hoop dat jullie het toch nog een beetje leuk vonden om te lezen !

Liefs, Luna.

10 opmerkingen:

 1. Erg leuk artikel! Ik probeer altijd te combineren, en elke week wat anders aan te doen, maar ik kom altijd weer bij elk kledingstuk op dezelfde outfit uit... niet cool, haha. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk! :) ik vind het altijd lastig om te beslissen om iets weg te doen of niet. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend leuk artikel! Ik heb dat ook altijd, veel kleding draag ik nóóit meer en als ik het draag vind ik het niet mooi staan.. Maar wegdoen vind ik ook weer zo lastig. > dilemma!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je lieve reactie! Ik heb precies hetzelfde! Ik draag superveel dingen niet, best wel jammer. De laatste tijd probeer ik dan ook alleen dingen te kopen die tijdloos zijn en niet teveel prints hebben enz. hebben want dat gaat gauw vervelen. Meestal verkoop ik dingen die ik niet meer draag via marktplaats of ik breng ze naar een tweedehands winkel in de buurt. Van de spullen die dan verkocht worden krijg ik 40% van de verkoopprijs, superhandig! Trouwens, leuk artikel :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en handig artikel! Ik heb ook wel bepaalde kledingstukken in mijn kast die ik niet zo vaak draag, maar toch probeer ik om alles af en toe een keer te dragen :D
  Lfs, Cherel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ik hou regelmatig grote kuis! :D
  Nathalie
  http://curls-and-bags.blogspot.com
  ps: vandaag is de laatste dag dat je 9 nagellakjes kan winnen met onze winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha leuke post!
  Zo'n kledingrek is echt handig!Wil ik ook:)
  xoxoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat schrijf je leuk! ik ga zo snel mogelijk mijn kast uitzoeken! xliefs

  BeantwoordenVerwijderen