14-09-12

Review | Satijnen kussensloop

Liefste lezers,
Ten eerste ontzettend sorry dat we zo lang niks hebben gepost! Mijn reden hiervoor is iets persoonlijks waar ik een beetje mee zat waardoor ik eigenlijk nergens zin in had. En bloggen doe ik natuurlijk voor mijn lol! Wees maar niet bang, alles is nu helemaal weer goed en ik ga me weer concentreren op mijn blog want het is tenslotte wel mijn hobby! Vandaag wil ik een heel bijzonder iets aan jullie laten zien en met jullie delen. Namelijk een satijnen kussensloop. Ik heb deze besteld omdat er heel veel voordelen blijken te zitten aan een satijnen kussensloop. Satijn is geen stof maar een weefsel, hierdoor krijgt het kussen een glad oppervlak. Waarschijnlijk slapen jullie op een katoenen kussensloop en hebben jullie verder nog nooit nagedacht over het veranderen hiervan. Ik laat jullie zien wat een satijnen kussensloop wel niet voor je kan doen en wat ik er van vind! Klik op read more.
Satijnen kussenslopen hebben en glad en zacht oppervlak, in tegenstelling tot katoenen kussenslopen die vaak wat ruwer aanvoelen. Er wordt beweerd dat een satijnen kussensloop een 'weldaad' voor haar en huid is en dat een satijnen kussensloop het volgende doet:
- Geen knopen en klitten meer in je haar.
- Glanzend haar (de voornaamste reden waarvoor ik het deed).
- Voorkomen van gespleten haarpunten.
- Minder vet haar.
- Een stralende huid en minder last van onzuiverheden.
- Nooit meer vouwen in het gezicht na het slapen.
Ik heb mijn kussensloop besteld op Satinsleepers.nl, in de kleur 'Creme'. Niet heel speciaal of opvallend. maar wel stijlvol. O.a. de kleuren: roze, blauw, fuchsia (dus een stuk opvallender) worden ook verkocht.
 Close-up.
Zoals mijn haar er na een paar weken op het satijnen kussensloop geslapen te hebben uitziet.
Mijn mening:
Je haar gaat er echt meer van glanzen. Misschien niet helemaal op de manier zoals je het verwacht, maar wanneer je in het licht staat zie je een soort van 'gouddraadjes' door de haar. Op de foto hierboven kun je zien wat ik bedoel. Het is bij mij dus niet zo dat mijn hele haar een 'glans laagje' krijgt, maar meer dat sommige haartjes goud oplichten, yay. Het doet me een beetje denken aan Goudlokje, misschien sliep zij ook wel op een satijnen kussensloop, haha. Mijn haar is ook zeker beter doorkambaar (al was het vroeger ook nooit zo moeilijk doorkambaar), het voelt gelijk wanneer je opstaat al gladder en minder stug. Over het voorkomen van gespleten haarpunten kan ik niet echt een mening geven, want ik heb net pas mijn haar geknipt en dan zou ik toch nog iets langer op het kussensloop moeten slapen wil ik vergelijkingsmateriaal hebben met het vorige kussensloop. Mijn haar is ook minder vet! Dit scheelt niet heel veel maar toch wel een beetje. Ik heb echt het gevoel dat het vettige gewoon van het kussensloop afglijd, klink een beetje raar haha. Qua huid verbeteringen merk ik niet zo veel, maar ik heb van mezelf al niet zoveel last van onzuiverheden en het is gewoon niet meer en niet minder geworden.
De prijs:
Een kleine kussensloop: €17,50
Een grote: €19, 95. Aardig prijzig dus.
Raad ik dit product aan:
Als ik mijn resultaten bekijk, zou ik zeggen: ja. Ik weet niet of een satijnen kussensloop bij iedereen hetzelfde effect heeft maar het is zeker het proberen waard! Je moet er wat voorover hebben qua prijs, maar een satijnen kussensloop ligt ook nog eens heerlijk als je er eenmaal aan gewend bent (je moet er wel aan wennen!). Het voelt prettiger en minder stug. Dus ben je opzoek naar bv. glanzender haar zonder er teveel moeite voor te doen? Dan is dit een prima geschikt product voor jou!5 opmerkingen:

 1. ow gaaf zeg ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, haha. xoxomanon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben je weer terug :) Wow dit lijkt me een fijne kussensloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah erg leuk zo'n kussen- review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee jullie hebben echt een super leuke blog!
  Ik volg jullie nu :) Neem ook eens een kijkje op mijn blog: www.redfashionhead.blogspot.com
  xx

  BeantwoordenVerwijderen